naar overzicht

Informatie

datum

31 oktober 2019

tijd

15.45 tot 17.00 uur

locatie

Floriande

aanmelden bij

Wendy Amsing:

Vrijwilliger gezocht voor MeerBabbels in Floriande: naschoolse activiteit gericht op taal

Meerwaarde zoekt nog een vrijwilliger op de maandagmiddag in Floriande. Je staat samen met nog een andere vrijwilliger voor een groepje van maximaal tien kinderen van groep 1 & 2. Al spelenderwijs oefen je met de kinderen de Nederlandse taal.

Als het kind moeite heeft met de Nederlandse taal maakt het minder makkelijk contact met leeftijdgenootjes en de juf of meester.

MeerBabbels is bedoeld voor kinderen uit groep 1 en 2. Door extra te oefenen met de Nederlandse taal leren de kinderen de taal beter te begrijpen. Ze kunnen zich beter uitdrukken, gaan zich zekerder voelen en maken sneller contact met andere kinderen. Kinderen oefenen in een groep spelenderwijs met de Nederlandse taal.

Problemen waar deze kinderen mogelijk tegenaan lopen:
• dat ze een speluitleg of de instructie voor een knutselwerkje niet begrijpen;
• dat ze soms moeite hebben met samenwerken;
• dat ze een ander niet altijd laten uitpraten.

Van de ouders wordt verwacht dat ze het laatste kwartier van de bijeenkomst aanwezig zijn om uitleg te krijgen over de opdracht. Er is dan ook gelegenheid om vragen te stellen. De laatste (vijfde) les van een thema gaan de ouders en kinderen samen op pad voor bijvoorbeeld een bezoek aan de bibliotheek, de Heimanshof of de kinderboerderij.

MeerBabbels bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten van 75 minuten gedurende het hele schooljaar. De activiteit wordt afhankelijk van de vraag op verschillende locaties in de hele Haarlemmermeer aangeboden. De bijeenkomsten zijn geïnspireerd op de thema`s Eten en drinken, Dier en Natuur, Sport en Spel, Familie, De Wereld en Verkeer.

Voor meer informatie:
wendy.amsing@meerwaarde.nl
06 - 11 51 30 43

Vragen of meer informatie?

023-569 88 88
informatie@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp

KvK 41227384