naar overzicht

Informatie

meer informatie

Mustapha El Moumene
06 - 15 86 81 19
mustapha.elmoumene@meerwaarde.nl

Aanmeldformulier mentor

Ik wil mentor worden

MatchMentor: maak als mentor het verschil voor een jongere

Ben je 18 jaar of ouder en woon, studeer of werk je in Haarlemmermeer? Heb je affiniteit met het begeleiden en coachen van jongeren van 10 tot 23 jaar? En heb je levenservaring opgedaan en weet je nog goed hoe het was toen jij jong was? Meld je dan nu aan als mentor bij MatchMentor.


De belangrijkste motivatie om mentor te worden is dat je graag iets wilt doen voor jongeren en een extra stimulans wilt bieden om te ontdekken waar de jongere goed in is, om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken.

  • je vindt het leuk en belangrijk om één of twee uur per week een jongere te helpen met zijn/haar ondersteuningsvraag.
  • je kunt 'de mentee' helpen met praktische ondersteuningsvragen zoals huiswerk, organiseren van school en werk of het vinden van een baantje.
  • je kunt 'de mentee' begeleiden om met bepaalde lastige situaties om te gaan zoals pesten, erbij willen horen, eenzaam voelen, ruzies thuis of buiten. Dit doet de mentor door er voor de jongere te zijn, goed te luisteren en door af en toe samen dingen te ondernemen.
  • je bent bereid dit minimaal 1 jaar te doen en je vindt het ook niet erg als de jongere je af en toe belt of een appje stuurt wanneer deze vragen heeft of ergens mee zit.

Als mentor krijg je een training van MeerWaarde. Wij organiseren regelmatig terugkomavonden waarin we ervaringen uitwisselen en thema’s bespreken.

Wil je het verschil maken? Meld je aan als mentor!
Eerstejaars studenten Toegepaste Psychologie & Social Work (SPH, MWD) kunnen als mentor ook invulling geven aan hun stage of studie-opdracht.

Of wil jij een mentor?

Of wil jij een mentor en wil je je aanmelden als 'mentee'? Dat kan via deze link!

Filmpje en een mooi verhaal

Pedagoog en puberexpert Marina van der Wal heeft een filmpje gemaakt over de meerwaarde van mentor zijn bij MeerWaarde.

Aanrader


Megan raadt MatchMentor aan!

3 februari 2023

Vragen of meer informatie?

023-569 88 88
informatie@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp

KvK 41227384