Haarlemmerliede & Spaarnwoude

In de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude werken wij met een welzijnscoach en een  buurtsportcoach. De welzijnscoach verzorgt allerlei werkzaamheden op het gebied van welzijn en zorg (sociaal domein). Denk aan het sociaal werk, hulpverlening en het ondersteunen van vrijwilligers. Tevens is de welzijnscoach ook de Wmo-consulent/indicatieadviseur van de gemeente en werkt hij nauw samen met de Wmo-afdeling van de gemeente Heemstede. Veel bewoners hebben hier al gebruik van gemaakt en kennen de welzijnscoach. Ook veel organisaties werken rondom bepaalde casussen en projecten samen met de welzijnscoach. De Buurtsportcoach verbindt gezondheid, welzijn en zorg met elkaar door de activiteiten op deze gebieden preventief in te zetten voor alle doelgroepen, van jong tot oud. Hij zorgt er voor dat het aanbod van extra sport en bewegingsondersteuning bekend is bij mensen en stimuleert hen om te sporten en te bewegen in hun nabije omgeving.

In de Gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude verzorgen wij tevens Buurtbemiddeling.
Blaffende honden, rommel, onenigheid over parkeerplekken, overhangende takken of harde muziek; allemaal zaken waarvoor je niet gelijk naar de politie stapt. Maar soms kom je er samen met de buren niet (meer) uit. Dan is Buurtbemiddeling een goede manier om samen tot een oplossing te komen.

Buurtbemiddeling kan niet worden ingezet als u problemen heeft met een instantie, bedrijf of onderneming, familieleden, een situatie waarbij er sprake is van geweld of een verslaving of een situatie waarbij al een juridische procedure is gestart. Buurtbewoners kunnen zichzelf aanmelden via dit formulier of kunnen dit laten doen door de woningcorporatie of de buurtregisseur.

Alle activiteiten

Activiteiten en cursussen

Nieuws

Contact

De welzijnscoach heeft inloopspreekuren:
Spaarndam: vrijdag 9.30 tot 11.30 uur, Ringweg 36.

Samen kom je verder

Vragen of meer informatie?

023-569 88 88
informatie@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp

KvK 41227384