Meer informatie

Datum en tijdstip

Donderdag 6 oktober 2022 
16:00 tot 19:00 uur

Locatie

The B House Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Ideeën, opmerkingen of vragen?

socialimpact@meerwaarde.nl
023 - 569 88 71


Voorbeelden van matches op de maatschappelijke beursvloer

Sociale impact maken voor de samenleving; daar draait het om bij het maken van matches. Ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen, zetten zich in voor de buurt en de maatschappij. Bij voorkeur is de match tweerichtingsverkeer waardoor er een gelijkwaardig partnerschap ontstaat. Er wordt gehandeld op de Beursvloer, maar met gesloten beurzen.

Op de Beursvloer kom je de volgende vier categorieën/hoeken tegen waarin gehandeld wordt. Enkele voorbeelden: 

Menskracht & Hand-en-spandiensten

Een team medewerkers van een accountantskantoor gaat bankjes plaatsen in de tuin van een grote zorgorganisatie en ontvangt als dank een goed verzorgde BBQ.

Materialen & Faciliteiten

Een EHBO-vereniging zoekt een trainingsruimte voor de dinsdagavond; een school stelt zijn personeelskantine beschikbaar en krijgt in ruil daarvoor voor 2 medewerkers een training Bedrijfshulpverlening. 

Een groep jongeren rondleiden op je bedrijf, waardoor zij een beter beeld hebben wat zij kunnen doen in de toekomst en in ruil daarvoor een wellicht toekomstige, betrokken collega?

Een touringcarbedrijf oefent met hun chauffeurs hoe zij goed een rolstoelgebruiker kunnen begeleiden, maar dit doen zij altijd met lege rolstoelen. Zij maken een match op de beursvloer. Rolstoelgebruikers krijgen een rondleiding door de stad in de touringcar en het bedrijf kan oefenen met rolstoelen goed in de touringcar krijgen maar nu met rolstoelgebruikers. 

Een zorginstelling maakt een match op de beursvloer met een fotografe. De cliënten van de zorginstelling krijgen een mooie foto en visagie. Deze foto wordt gebruikt op het planbord in de zorginstelling en de cliënten hebben een mooie foto van zichzelf. De tegenprestatie is een workshop Nederlandse Gebarentaal voor de fotografe. 

Marketing & Communicatie

Een communicatiebureau maakt samen met de voedselbank een communicatieplan om de naamsbekendheid te vergroten. De voedselbank plaatst het logo van de aanbieder een jaar lang op de vrachtwagen.

Een touringcarbedrijf is op zoek naar een mooie opdruk voor hun touringcar. Zij maken op de beursvloer een match met een dansvereniging. De kinderen van de dansvereniging gaan samen met de touringcar op stap in ruil voor model staan voor de foto voor de bestickering van de touringcar. 

Advies & Training

Een accountants firma stelt de jaarrekening van een natuurstichting op en geeft de penningmeester hierbij enkele uren advies. De natuurstichting verzorgt als dank een heerlijke wandeling (met gids) voor alle medewerkers van het bedrijf en sluit de match af met een gezamenlijke picknick.

Een voetbalclub krijgt hulp en advies van een bedrijf hoe zij fondsen kunnen werven in ruil voor een voetbal clinic voor het bedrijf.  

Vragen of meer informatie?

023-569 88 88
informatie@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp

KvK 41227384