Vacatures & stages

Vacatures

MeerWaarde heeft op dit moment geen vacatures voor betaalde functies.

MeerWaarde heeft momenteel diverse stageplekken beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie over de diverse stageplekken vanaf september 2020.

Klik hier voor meer informatie over de stage MatchMentor.

Stages

MeerWaarde is een laagdrempelige en diverse organisatie en biedt ruimte voor stagiairs van verschillende opleidingen.
MeerWaarde biedt structureel stages aan studenten in het derde jaar van een aan Hogere Sociale Studies (HSS) gerelateerde opleiding.  Opleidingen die daaronder vallen zijn:

  • Social Work
  • Maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)
  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)
  • Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)
  • Culturele & Maatschappelijke Vorming (CMV)
  • Pedagogiek

Deze stages hebben de duur van tien maanden, starten in februari of september en vinden plaats in de verschillende gebiedsteams van MeerWaarde. De werving en selectie vindt plaats in de drie maanden voorafgaand aan de startperiode van de stages.

Naast de maatschappelijke stages in het primaire proces, biedt MeerWaarde ook stages aan binnen de verschillende (overhead)afdelingen in de organisatie. Deze stages zijn niet structureel en worden beoordeeld naar aanleiding van een binnengekomen verzoek. Slechts op specifieke plekken kunnen MBO-4 niveau stages worden aangeboden. Stagezoekers kunnen een motivatiebrief met CV sturen aan sollicitatie@meerwaarde.nl.

Vrijwilligerswerk bij MeerWaarde

MeerWaarde kan niet zonder de inzet van vele honderden vrijwilligers. Zij zijn de hoeksteen van onze organisatie. Het zijn doeners en denkers. Op hen allemaal wordt een fors beroep gedaan. Op hun tijd, inzet, motivatie, vaardigheden en kennis. Maar ook op hun uithoudingsvermogen, stressbestendigheid, assertiviteit en positieve instelling. En dat is niet niks! Ook al krijgt iedere vrijwilliger er iets voor terug wat niet in geld is uit te drukken. Wilt u zich ook graag als vrijwilliger inzetten voor activiteiten van MeerWaarde, neemt u dan alstublieft contact op. U kunt ook bekijken of er bestaande vacatures bij MeerWaarde zijn via Haarlemmermeer voor Elkaar en kijk hieronder.

Vrijwilligers voor het project Metgezel

MeerWaarde en Humanitas zoeken enthousiaste vrijwilligers (m/v) voor Metgezel.MeerWaarde en Humanitas werken onder de naam “Metgezel” samen aan een leefbare samenleving in de Haarlemmermeer. Met name gericht op mensen die aan de kant staan door sociaal isolement. Het zelfstandig wonen lukt doorgaans nog wel, maar door gebrek aan contacten vereenzaamt men. Door het wekelijkse bezoek van een vrijwilliger krijgt men vaak weer zin in het leven en voelt men zich minder eenzaam. Dat is het doel van “Metgezel”. Er is steeds meer vraag naar deze vorm van ondersteuning. Daarom zijn MeerWaarde en Humanitas op zoek naar vrijwilligers. Iedereen die graag iets voor een ander wil betekenen, is welkom. Ervaring is niet direct noodzakelijk, wel de bereidheid om een korte basistraining te volgen en om voor minstens een jaar wekelijks een deelnemer thuis te bezoeken. Onkosten worden vergoed en voor een verzekering is gezorgd.
Een coördinator geeft ondersteuning bij uw werk. U ontmoet verder regelmatig andere vrijwilligers om samen ervaringen uit te wisselen. Minimumeisen: zelfstandig kunnen werken en een verklaring omtrent gedrag. Interesse? Neem dan contact op met één van onze coördinatoren (Jose van Grinsven/Ron Rozet/Ed Strobel) op 06 - 30 69 94 99 of mail naar metgezel.haarlemmermeer@gmail.com
U kunt ook Humanitas bellen, 06 - 21 35 70 59 of Mustapha el Moumene (sociaal werker bij MeerWaarde) 023 - 569 88 88/06 - 15 86 81 19 of mustapha.elmoumene@meerwaarde.nl

Vrijwilligers voor het Zondagmiddagpodium Haarlemmermeer

Het Zondagmiddagpodium Haarlemmermeer bestaat uit een enthousiaste club vrijwilligers die aantrekkelijke culturele voorstellingen verzorgt voor senioren in de Haarlemmermeer. Zondagmiddagpodium brengt al ruim 15 jaar een gevarieerd programma op verschillende locaties door de hele Haarlemmermeer. Regelmatig zoeken wij vrijwilligers. Kijk voor actuele vacatures op www.haarlemmermeervoorelkaar.nl.
Heeft u belangstelling of vragen dan kunt u contact opnemen met Marjo Frankhuizen, telefoon: 023 -569 88 73 of e-mail marjo.frankhuizen@meerwaarde.nl

Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor de Ouder en Kind Inloop (OKI) in Zwanenburg en Floriande

Heb je affiniteit met peuters? Wil je graag ouders te woord staan over opvoedingsvragen en nadenken over bepaalde thema's met betrekking tot de opvoeding? Houd je van knutselen samen met kinderen? Kom ons dan helpen bij de Ouder en Kind Inloop voor ouders met kinderen van 0-4 jaar. De OKI in Zwanenburg vindt plaats op woensdagochtend van 9.30-11.00 uur. De OKI in Floriande op woensdag van 10:00 tot 11:30 uur in het wijkcentrum Floriande, Dussenstraat 32 te Hoofddorp. Voor meer informatie stuur een e-mail naar Wendy Amsing

Buurtbemiddelaars

Heeft u belangstelling in de functie van vrijwillig buurtbemiddelaar? Neem dan contact op een van de coördinatoren via de mail:
buurtbemiddeling@meerwaarde.nl. De coördinator kan u informeren over de taken, de verantwoordelijkheden, de kwaliteitseisen e.d. Of en welke opleiding u gehad heeft speelt geen rol. We zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde buurtbewoners die dit werk willen doen. U ontvangt een basistraining buurtbemiddeling.

Home-Start vrijwilliger

Vrijwilligers bij Home-Start ondersteunen gezinnen met jonge kinderen waar het (tijdelijk) niet zo goed gaat. De vrijwilliger wordt (na training) gekoppeld aan een gezin. Zij/hij is daar één keer per week en biedt ondersteuning waar dat nodig is. Dat kan een luisterend oor zijn, maar ook praktische (opvoed)hulp. De vrijwilliger heeft zelf opvoedervaring en vindt het leuk om met die ervaring een moeder (en soms vader) bij te staan. De vrijwilligers maken deel uit van een groep die met regelmaat bij elkaar komt voor begeleiding en om ervaringen uit te wisselen. Voor meer informatie kunt u op de website kijken: www.home-start.nl en/of contact op nemen met de coördinator Magriet Kolkman 06 - 11 29 91 88.

Vragen of meer informatie?

023-569 88 88
informatie@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp

KvK 41227384