Vacatures, stages en vrijwilligerswerk

Vacatures

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's voor:

Klik hier voor onze vacature sociaal werker- sociaal makelaar Jeugd pilot project #GAATIE?, voor 20 uur per week. Reageren voor 10 augustus'21

Klik hier voor onze vacature sociaal werker expertise ouderen, voor 28 uur per week. Reageren voor 29 juli'21

Stages

MeerWaarde heeft momenteel diverse stageplekken beschikbaar voor de start in september 2021.

Klik hier voor meer informatie over de stagemogelijkheid bij MatchMentor, per heden!

Klik hier voor meer informatie over de diverse stageplekken vanaf september 2021.

MeerWaarde is een laagdrempelige en diverse organisatie en biedt mogelijkheden voor een stage. Structureel hebben we stages voor studenten in het derde jaar van een opleiding die gerelateerd is aan Hogere Sociale Studies (HSS). Opleidingen die daaronder vallen zijn:

  • Social Work
  • Maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)
  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)
  • Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)
  • Culturele & Maatschappelijke Vorming (CMV)
  • Pedagogiek

Deze stages duren tien maanden, starten in februari/maart of september in de verschillende gebiedsteams van MeerWaarde. De werving en selectie vindt plaats in de drie maanden voorafgaand aan de startperiode van de stage.

Naast de (maatschappelijke) stages in het primaire proces, biedt MeerWaarde ook een stage aan binnen de verschillende (staf)afdelingen in de organisatie. Deze stages zijn niet structureel. Binnengekomen veroeken worden beoordeeld. Slechts op specifieke plekken kunnen stages op mbo-4-niveau worden aangeboden. Stagezoekers kunnen een motivatiebrief met CV sturen aan sollicitatie@meerwaarde.nl.

Vrijwilligerswerk bij MeerWaarde

MeerWaarde kan niet zonder de inzet van vele honderden vrijwilligers. Zij zijn de hoeksteen van onze organisatie. Het zijn doeners en denkers. Op hen allemaal wordt een fors beroep gedaan. Op hun tijd, inzet, motivatie, vaardigheden en kennis. En ook op hun uithoudingsvermogen, stressbestendigheid, assertiviteit en positieve instelling. Dat is niet niks! Ook al krijgt iedere vrijwilliger er iets voor terug wat niet in geld is uit te drukken.

Wilt u zich ook graag als vrijwilliger inzetten voor activiteiten van MeerWaarde, neemt u dan alstublieft contact op. U kunt ook bekijken of er bestaande vacatures bij MeerWaarde zijn via Haarlemmermeer voor Elkaar of kijk hieronder.

Buurtbemiddelaars

Heeft u belangstelling voor de functie van vrijwillig buurtbemiddelaar? Neem dan contact op met een van de coördinatoren via e-mail: buurtbemiddeling@meerwaarde.nl. De coördinator kan u informeren over de taken, de verantwoordelijkheden, de kwaliteitseisen en dergelijke. Of en welke opleiding u gehad heeft, speelt geen rol. We zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde buurtbewoners die dit werk willen doen. U start met een basistraining BuurtBemiddeling.

Vrijwilligers voor het project Metgezel

MeerWaarde en Humanitas zoeken enthousiaste vrijwilligers (m/v) voor Metgezel. MeerWaarde en Humanitas werken onder de naam 'Metgezel' samen aan een leefbare samenleving in Haarlemmermeer. Het project is met name gericht op mensen die aan de kant staan door een sociaal isolement. Het zelfstandig wonen lukt doorgaans nog wel, maar door gebrek aan contacten vereenzaamt men. Door het wekelijkse bezoek van een vrijwilliger krijgt men vaak weer zin in het leven en voelt men zich minder eenzaam. Dat is het doel van 'Metgezel'. Er is steeds meer vraag naar deze vorm van ondersteuning. Daarom zijn MeerWaarde en Humanitas op zoek naar vrijwilligers. Iedereen die graag iets voor een ander wil betekenen, is welkom. Ervaring is niet direct noodzakelijk, wel de bereidheid om een korte basistraining te volgen en om voor minstens een jaar wekelijks een deelnemer thuis te bezoeken. Onkosten worden vergoed en voor een verzekering is gezorgd.

Een coördinator geeft ondersteuning bij dit vrijwilligerswerk. U ontmoet verder regelmatig andere vrijwilligers om samen ervaringen uit te wisselen. Minimumeisen: zelfstandig kunnen werken en een verklaring omtrent gedrag (VOG). Interesse? Neem dan contact op met één van onze coördinatoren (Jose van Grinsven/Ron Rozet/Ed Strobel) op 06 - 30 69 94 99 of mail naar metgezel.haarlemmermeer@gmail.com. U kunt ook Humanitas bellen, 06 - 21 35 70 59 of Mustapha el Moumene (sociaal werker bij MeerWaarde) 06 - 15 86 81 19 of mailen mustapha.elmoumene@meerwaarde.nl.


Home-Start vrijwilliger

Vrijwilligers bij Home-Start ondersteunen gezinnen met jonge kinderen waar het (tijdelijk) niet zo goed gaat. De vrijwilliger wordt (na training) gekoppeld aan een gezin. Zij/hij is daar één keer per week en biedt ondersteuning waar dat nodig is. Dat kan een luisterend oor zijn, maar ook praktische (opvoed)hulp. De vrijwilliger heeft zelf opvoedervaring en vindt het leuk om met die ervaring een moeder (en soms vader) bij te staan. De vrijwilligers maken deel uit van een groep die met regelmaat bij elkaar komt voor begeleiding en om ervaringen uit te wisselen. Voor meer informatie kunt u op de website kijken: www.home-start.nl en/of contact op nemen met de coördinator Magriet Kolkman 06 - 11 29 91 88.

16 april 2020 MD MR

Vragen of meer informatie?

023-569 88 88
informatie@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp

KvK 41227384