naar nieuwsoverzicht

Aanmelden

Geïnteresseerde jongeren kunnen zich voor het Vrijwillig Traineeship aanmelden via www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/vrijwillig-traineeship of een mailtje sturen naar eliane.groenendijk@meerwaarde.nl (projectleider Vrijwillig Traineeship).

Organisaties zonder winstoogmerk uit de gemeente die willen aanhaken bij het project kunnen contact opnemen met de projectleider.

Vrijwillig Traineeship Haarlemmermeer

Helpen maakt jongeren happy.

Volgende maand start er weer een groep jongeren met het Vrijwillig Traineeship van MeerWaarde. Voor dit project gaan jongeren een half jaar als vrijwilliger aan de slag bij drie verschillende maatschappelijke organisaties in de gemeente Haarlemmermeer. Zo doen ze

  • werkervaring op voor hun CV,
  • vergroten ze hun netwerk en
  • leren ze nieuwe mensen kennen.

Iets goed doen voor een ander maakt jongeren happy! Jongeren kunnen zich nog tot eind september aanmelden voor het nieuwe traject.

Jongerenproof

In oktober gaat een nieuwe groep jongeren (16-27 jaar) zich vrijwillig inzetten voor hun medemens in de regio Haarlemmermeer. Tijdens het Vrijwillig Traineeship doen jongeren werkervaring op bij drie maatschappelijke organisaties, ontmoeten ze nieuwe mensen en ontdekken ze hun talenten. Het vrijwilligerswerk varieert van activiteitenbegeleiding bij de dagbesteding voor ouderen, ondersteunen bij de uitvoering van natuur- en milieueducatie-programma’s in de gemeente tot het organiseren van sport- en vakantieactiviteiten voor kinderen. De jongeren helpen op hun beurt de organisaties (meer) ‘jongerenproof’ te worden. Na afronding van het traject ontvangen de trainees een certificaat.

Filmpje

Bekijk hier de promoclip.

Enthousiaste trainee

Aan het project doen uiteenlopende jongeren mee. Sommigen zitten nog op school of studeren, weer anderen hebben een tussenjaar of zijn schoolverlaters. Pauline Maat (24) startte haar traineeship afgelopen mei en is enthousiast: “Het traineeship laat je nadenken over hoe je je kan inzetten voor een ander en wat jouw talenten zijn. Je inzetten voor een ander en jezelf ontwikkelen: een prachtige combinatie! Tijdens mijn traineeship heb ik geleerd wat ik nou echt leuk vind binnen de verschillende soorten vrijwilligerswerk.”

Maatschappelijke diensttijd

Op 1 mei 2020 is het Vrijwillig Traineeship in Haarlemmermeer gestart. Het project is een ‘proeftuin’ van de Maatschappelijke Diensttijd van ZonMw en heeft als doel jongeren maatschappelijk te betrekken en te motiveren om vrijwilligerswerk te doen. Daarnaast worden de trainees gestimuleerd zichzelf tijdens het Traineeship te ontwikkelen. Voor het project werkt MeerWaarde samen met lokale partners, zoals het Cultuurgebouw, BeeHeroes, de Heimanshof en het Taalhuis. Voor alle activiteiten worden de coronamaatregelen van het RIVM in acht genomen.

persbericht 14 september 2020

Vragen of meer informatie?

023-569 88 88
informatie@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp

KvK 41227384