naar nieuwsoverzicht

Informatie

Ook mentor worden? Lees hier verder.

Mijn ervaringen als vrijwilliger voor MatchMentor

MeerWaarde interviewde Savannah van der Voet, Financieel Adviseur Particulieren bij Rabobank Haarlem en Omstreken, over MatchMentor, een maatjesproject voor jongeren van 10 tot 23 jaar.

Wat heeft jou ertoe bewogen om mentor te worden?
Ik wil graag iets terugdoen voor de maatschappij, dat als eerste. Ook wil ik iets voor anderen betekenen, met name voor mensen van rond mijn eigen leeftijd. Zo kan ik helpen of een duwtje in de juiste richting geven als ze niet goed weten wat ze willen. Of als ze hun leven niet helemaal op de rails hebben.

Vond je de start spannend? En hoe gaat het nu?
Ik vond het niet erg spannend want ik wist dat het iets zou zijn waar ik goed in ben. Van nature kan ik ook wel goed levelen met bijna alle soorten mensen, dus ik had er alle vertrouwen in. Ik vond ook wel dat de mentee en ik goed ‘gematched’ waren. Eigenlijk ging het vanaf het begin al heel natuurlijk en voelt het nu meer als een vriendschap.

Wat levert het jou op?
Een goed gevoel over mezelf en het idee dat ik echt iets kan betekenen voor een ander. En ook positieve reacties van de mensen om me heen.

Ben je voldoende ondersteund door de projectorganisatie?
Jazeker. Vooral toen ik op een punt zat waar ik niet zo goed wist wat ik moest doen. Ik heb toen om hulp gevraagd en die ook gekregen, dat was wel iets waar ik echt wat aan had.

Hoe is jouw invloed als mentor op de mentee? Maak jij impact?
Ja dat denk ik zeker wel. Het moet daarvoor ook wel van beide kanten komen, dus niet dat de ene alle moeite doet en de ander niet. Dat is bij ons goed in balans. Ik denk dat dit zeker bijdraagt aan de impact die het heeft, niet alleen op haar, maar ook op mij!

Zou je het een collega aanraden?
Ja, dat zou ik zeker doen. Mijn advies is om er eerst goed over na te denken. Je moet er namelijk vrije tijd in steken en je kunt er niet zo maar mee stoppen, want iemand rekent op je!

nieuws 28 augustus 2019

alle activiteiten