naar nieuwsoverzicht

MeerWaarde niet meer weg te denken uit Haarlemmermeer

blog

Aan de vooravond van mijn vertrek bij MeerWaarde mag ik nog deelgenoot zijn van een bijzondere mijlpaal. MeerWaarde bestaat deze week namelijk 25 jaar! Een mijlpaal waar ik enorm trots op ben.

Gestart op 30 mei 1997 als pionier op het gebied van sociaal werk, is onze organisatie anno 2022 uitgegroeid tot dé welzijnsorganisatie in Haarlemmermeer voor iedereen van 0-100 jaar. Van voorschoolse educatie tot jongerenwerk en van gezinsproblematiek tot vrijwilligerswerk. Daar waar het nodig is, stappen sociaal werkers in om het verschil te maken.

MeerWaarde doet er toe. Met onze dienstverlening hebben we duizenden kwetsbare inwoners mogen helpen waarbij we het aantal hulpvragen in de loop der jaren zagen toenemen. En gezien alle maatschappelijke ontwikkelingen is het eind van deze stijging helaas nog lang niet in zicht. Denk aan de aanhoudende sociale, emotionele en financiële gevolgen van de coronacrisis in veel huishoudens, gezinnen en bedrijven. Of de verruwing van onze maatschappij. Of de toename van veiligheidsissues bij jongeren. Of het woningtekort waardoor kinderen langer dan wenselijk thuis moeten blijven wonen. Zomaar een greep uit wat ons nog te wachten staat.

De kracht van MeerWaarde, haar medewerkers én vrijwilligers is én was dat we ons continu aanpassen aan de vraag en wensen uit de samenleving. We blijven innoveren. Van activiteitgerichte organisatie hebben we ons getransformeerd naar een flexibele organisatie die levert wat op dat moment nodig is. Ook of juist in crisistijd. We zoeken ouderen, jongeren en gezinnen op in hun eigen omgeving. Gaan de wijken in en de straat op. Daarnaast weten inwoners, partners, politiek en bedrijfsleven ons ook te vinden. Online, telefonisch, per mail, live op kantoor of bij een van onze PlusPunten.

MeerWaarde is niet meer weg te denken uit onze samenleving. We zijn diepgeworteld. En daarom verdient onze organisatie water en voeding zodat we ons kunnen blijven ontwikkelen.

Op naar de volgende 25 jaar!

Renata Fideli
Directeur-bestuurder MeerWaarde

(nieuws, 31 mei 2022)

alle activiteiten