naar nieuwsoverzicht

Meer informatie

Datum en tijd

3 maart 2020
14:00 - 18:00 uur

Locatie

Expo Haarlemmermeer

Kosten

Deelname aan het LAB was kosteloos

Sponsors van het LAB:

  • Rabobank Schiphol
  • Smits Groente- en Fruitspecialiteiten
  • Podium voor Architectuur
  • Smartrobot.Solutions
  • Jong & Je Wil Wat
  • Goulmy Design & Fotografie

Contact

Angela Nicolai
Simone Duin

Programma met Break-outsessies

Hier vind je het gehele programma.

PE-punten

Deelnemers krijgen bij het Registerplein 2,5 PE-punten en bij SKJ 3,75 punten.

MeerWaarde Innovatie- en KennisLAB geslaagd!

Op 3 maart 2020 organiseerde MeerWaarde een inspirerende conferentie rondom maatschappelijke vraagstukken. Meer dan 250 deelnemers zijn 'meegenomen' in de trends, onderzoeken en actuele ontwikkelingen. Op deze pagina vind je een  foto-impressie door Martine Goulmy. Een completer verslag met samenvattingen van alle themasessies lees je hier in het online magazine .

Wouter Hart, schrijver en spreker over 'werken vanuit de bedoeling' was onze key-note spreker. Hij inspireert om anders te denken, van de oplossing terug naar het probleem.

Gastsprekers, experts en inwoners spraken onder andere over “Hoe zorgen we met ondersteuning dat ouderen op een goede manier zelfstandig langer thuis kunnen wonen?” en “Hoe zorgen we ervoor dat er aandacht is voor het sociaal domein bij de nieuwbouwplannen in HLMR als ze nog op de tekentafel liggen?”

Actueel: messenbezit onder jongeren

Op het programma stond ook een plenaire lezing van de landelijk expert en criminoloog Jeroen van den Broek over 'Shanks & Drill'. Waarom is messenbezit onder jongeren nu zo actueel? Shanks is de messencultuur die door jongeren internationaal omarmd wordt. Drill is muziek uit Engeland, waarbij jongeren rappen over het gewelddadige leven op straat.
Hoe kunnen we met deze trend omgaan? Thuis, in de klas en op straat? Welke rol hebben ouders, leraren, jongerenwerkers en andere professionals plus vrijwilligers in de gedragsbeïnvloeding van jongeren?

nieuws 4 maart 2020, 28 januari 2021

Vragen of meer informatie?

023-569 88 88
informatie@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp

KvK 41227384