naar nieuwsoverzicht

Een man een man een woord een woord

blog

Afgelopen week kon ik als Directeur-Bestuurder van MeerWaarde mijn geluk niet op. En met mij waarschijnlijk ook alle andere maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer die zich inzetten voor onze kwetsbare inwoners. Want via diverse kanalen kwam het bericht naar buiten dat door de definitieve compensatiegelden vanuit het Rijk (in het kader van de Jeugdzorg) het College aangekondigde bezuinigingsmaatregelen heeft teruggedraaid. Mijn collega’s van Team Sportservice Haarlemmermeer kregen dit al persoonlijk van wethouder Sidali te horen. En ook ik kijk reikhalzend uit naar dit verlossende telefoontje vanuit het Raadhuis.

Positieve begroting door Haagse gelden

Ik kan me namelijk niet voorstellen dat de eerder aangekondigde forse bezuinigingen op sociaal maatschappelijk terrein na de toegezegde geldstroom uit Den Haag toch door zullen gaan. Want – zo laat het College weten – door de Haagse gelden lukt het de begroting voor de komende jaren alsnog kloppend of zelfs licht positief te krijgen.
Het zou fijn zijn als het College ruim vóór de begrotingsbehandeling van 11 november a.s. laat weten hoe de vlag er voor de sociaal maatschappelijke organisaties bij hangt. Laat ons niet in het ongewisse en bied duidelijkheid!

Nieuwe realiteit mist inhoudelijke en financiële noodzaak

Van huis uit ben ik een positief ingesteld mens. Maar helaas moet ik constateren dat we de laatste tijd met een nieuwe realiteit in Haarlemmermeer te maken hebben. Een realiteit waarin door de politiek de suggestie wordt gewekt dat investeringen in welzijn en preventie onnodige luxe zijn. En dus geen prioriteit hebben.
In die realiteit zou het zomaar kunnen dat het College – ondanks de Haagse financiële injectie – blijft vasthouden aan aangekondigde bezuinigingen op maatschappelijk gebied. Terwijl de noodzaak, zowel inhoudelijk als financieel, hiervoor pertinent ontbreekt.

Duidelijke boodschap in aangenomen motie

In dat geval reken ik op onze Dames en Heren raadsleden die voor de zomer bij motie besloten hebben dat áls de Rijksbijdrage toereikend is, maatschappelijke bezuinigingen als eerste teruggedraaid moeten worden.

Bij MeerWaarde doen we wat we zeggen: “een man een man, een woord een woord.” De basis van vertrouwen. Daar zal ik de Raad publiekelijk aan houden. En met mij de vele kwetsbare inwoners. Die in maart volgend jaar – net als u en ik - ook naar de stembus gaan om hun lokale vertegenwoordigers te kiezen.

Laat 11 november – Sint Maarten – geen bedelfeest van de kwetsbaren en armen worden.

Samen voor een sociaal en barmhartig Haarlemmermeer!

Renata Fideli
Directeur-Bestuurder MeerWaarde

(nieuws, 18 oktober 2021)

alle activiteiten