naar nieuwsoverzicht

Lees verder

De gemeenteraadsleden kregen na hun actieve bezoek aan MeerWaarde in de wijken een tasje met onder andere deze publicaties:

  • Koers Jeugd
  • Koers Volwassenen
  • Jaarverslag 2019

Nieuwsgierig?

Lees hier de Koers documenten
Lees hier het Jaarverslag

"Petje af voor jongerenwerk MeerWaarde"

Vier gemeenteraadsleden fietsten vandaag en gisteren met MeerWaarde de wijken in.

Erik Boscher en Koos de Vries maakten woensdag kennis met twee MeerWaarde medewerksters: Simone Duin, Sociaal werker jeugd (plus Sociaal werker van het Jaar) en Inge Janssen, Sociaal makelaar jeugd. Zij vertelden enthousiast over hun leuke werk voor de jongeren van Haarlemmermeer.

Dat ook de jeugd zich eenzaam kan voelen, illustreerde Inge met een geluidsfragment. In haar rol kan ze jongeren met elkaar en met nieuwe mogelijkheden ‘matchen’. Een sociaal makelaar is vooral de verbinder. De sociaal werkers hebben meestal een langduriger band met de inwoners van alle leeftijden. Als het om de jeugd gaat, is ‘preventie’ de kern van de aanpak door MeerWaarde. Concrete effecten van het programma MatchMentor en van het project FriendsOnline zijn door Simone en Inge breed geïllustreerd. De jeugd weet MeerWaarde vooral te vinden via veel partners, organisaties, ouders en scholen. De welzijnsorganisatie stapt zelf ook actief op de jongeren af. Uiteraard.

Met jongerenwerker Gijs Heijnis sprongen we vervolgens op de fiets langs drie Jongeren Ontmoetingsplekken (JOP) in de Hoofddorpse wijken Overbos en Toolenburg. Gijs benadrukte vooral zijn ogen en oren in de buurt. Erik Boscher (VVD) was onder de indruk: “Petje af voor het persoonlijke en directe contact met de jeugd.” Koos de Vries (CU/SGP) vulde aan: “En ik vond het mooi hoe open de jeugd ons vertelde over hun gevoelens en ambities.”

Op donderdagmiddag verzamelden we bij het MeerWaarde PlusPunt Nieuw-Vennep. Jongerenwerkers Mark Verlaan en Simone Duin vertelden aan Nikkie Elfers (HAP) en Birgitta Kamsteeg (PvdA) over het plan van aanpak toen winkeliers en inwoners klaagden over jeugdoverlast. MeerWaarde bracht alle groepen met elkaar in contact. Er werd geluisterd en het begrip voor elkaar verbeterde. Bij de plaatsing van een JOP werden de jongeren vervolgens ook zelf actief betrokken. De uitwisseling van informatie en gedachten was ook deze middag in Nieuw-Vennep erg actief: van corona tot cruciaal beroep, van schulden tot geluk, van steekmessen tot lachgas.

Bij de Free Run baan in Nieuw-Vennep (een MENES-project voor en door jongeren ) vroegen de raadsleden wat nu vooral de behoeften zijn van de 14 tot 17-jarigen. “De jeugd is de toekomst en ik vind dat we als politici naar die groep jongeren moeten luisteren”, aldus Nikkie Elfers. “MeerWaarde is supergoed bezig. Van jullie verhalen heb ik vanmiddag al vier keer kippenvel gekregen.” Birgitta Kamsteeg: “Ja, de afwezige raadsleden hebben echt een inspirerend programma gemist!”

nieuws, 20 augustus 2020

Vragen of meer informatie?

023-569 88 88
informatie@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp

KvK 41227384