naar activiteitenoverzicht

Heb je ook interesse in andere workshops van de VrijwilligersAcademie?
Kijk dan hier.

VrijwilligersAcademie: Sharing Stories

Dinsdag 5 oktober
19:00-21:00 uur
Online via Zoom
Kosteloos

Van 30 september tot en met 7 oktober is de week tegen eenzaamheid. In Haarlemmermeer is 42% van de volwassenen eenzaam. Maar ook jongeren zijn steeds vaker eenzaam.
Zorgwekkende cijfers, want eenzaamheid kan leiden tot allerlei psychische en lichamelijke klachten. In Haarlemmermeer sluiten we aan bij het landelijke actieprogramma Eén tegen eenzaamheid, om zo eenzaamheid te verminderen.
Door het voeren van meer waardevolle gesprekken en net iets verder te gaan dan het weer van vandaag, voelen mensen zich meer verbonden met elkaar en met zichzelf en hun eigen identiteit.

Sharing Stories is een methode dat ontwikkeld is door het ouderenfonds, maar is voor iedere doelgroep inzetbaar. Zeer geschikt om in te zetten als je een maatje bent van iemand. Je leert om de verdieping in te gaan. Het idee van Sharing Stories is iemand vertelt zijn levensverhaal aan jou. Het is fijn als jij naar hun verhaal luistert of helpt om te (her)ontdekken wat ze in hun leven kunnen oppikken. Door te luisteren naar iemand levensverhaal kunnen herinneringen levend gehouden worden, hobby's of interesses herontdekt worden of bijvoorbeeld een mooi naslagwerk gemaakt worden voor de familie.


Wat gaan we doen?

Tijdens de training wordt er gekeken naar hoe je in gesprek gaat met iemand. Zo wordt er ingegaan op verschillende gesprekstechnieken. Enkele onderdelen die aan bod komen:

  • Hoe ga je om met blokkades bij de verteller.
  • Hoe kan je als luisteraar het vertrouwen winnen.
  • Hoe ga je om met je eigen emoties tijdens een gesprek.
  • Hoe verzamel je deze verhalen?
  • Uitleg over: Luisterboekje, App en website.

Trainer:

Roxanna Booms zal deze training verzorgen. Haar achtergrond is het maken van documentaires. "Iedereen heeft een verhaal, wanneer men gaat zitten en luisteren komen de echte parels naar boven. Deze kunnen ook anderen weer inspireren".

Doelgroep: 

Vrijwilligers in Haarlemmermeer die met hun maatje de verdieping in willen of die op zoek zijn naar iemand die zijn levensverhaal wilt vertellen. Via Haarlemmermeervoorelkaar kan er een vertelmaatje voor je gevonden worden.

De training vind online via zoom plaats.

Aanmelden

Vragen of meer informatie?

023-569 88 88
informatie@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp

KvK 41227384