naar activiteitenoverzicht

Heb je ook interesse in andere workshops van de VrijwilligersAcademie?
Kijk dan hier.

VrijwilligersAcademie: Geweldloze Communicatie

Dinsdag 13 en 20 april
19:00-21:00 uur
Online via Zoom
Kosteloos

Geweldloze Communicatie wordt ook wel ‘Verbindende Communicatie’ genoemd, als verwijzing naar de intentie: het gaat om een verbinding waarbij ieders behoefte erkend wordt. De intentie en vaardigheden van Geweldloze Communicatie zijn in drie contexten toepasbaar. In de eerste plaats voor onszelf, als individu. De manier waarop ik zorgdraag voor mezelf bepaalt de keuzevrijheid die ik heb in het contact met anderen. In de tweede plaats ondersteunt Geweldloze Communicatie met gespreksvaardigheden. De manier waarop we communiceren is namelijk van grote invloed op de kwaliteit van onze (werk)-relaties. En in de derde plaats helpt Geweldloze Communicatie om op een andere manier onze systemen (zoals gezinnen of organisaties) in te richten. Want samen leven en werken vraagt meer dan vaardigheden van een enkel individu.

Geweldloze of Verbindende Communicatie moedigt ons aan onze aandacht te richten op wat wij en de ander waarnemen, hoe we ons voelen, wat onze onderliggende behoeften zijn en wat ieder van ons graag zou willen. Verbonden met wat ons hier en nu bezighoudt ontstaat er helderheid en ruimte voor mededogen en compassie. Waarmee een oplossing binnen handbereik ligt die zowel je eigen behoeften vervult als die van de ander…

Dit is bijvoorbeeld heel toepasbaar als jij maatje bent of een vrijwilliger in een zorginstelling. Dit kan je nog meer handvatten geven om zo diepgaandere gesprekken te voeren, die afgestemd zijn met elkaar.

Tijdens de interactieve workshops ga je op basis van eigen casussen aan de slag en onderzoeken we wat Verbindende Communicatie jou kan opleveren.
De training wordt verzorgd door Eva Maria Schneijderberg. Zij is naast haar werk als communicatie trainer ook gastdocent op een hogeschool en af en toe werkzaam in het basisonderwijs.
"Na mijn kennismaking met Geweldloze Communicatie was ik al snel enthousiast door de nieuwe mogelijkheden die ik zag om bij te dragen aan harmonie en verbinding zowel privé als op mijn werk.
Geweldloze Communicatie ondersteunt mensen bij het ontwikkelen van begrip en vaardigheden waarmee ze bij kunnen dragen aan een wereld/ omgeving die voor iedereen werkt.
Het geeft me voldoening om anderen met dit proces kennis te laten maken er ervaringen op te laten doen in mijn trainingen en workshops".

De training vindt online plaats via zoom. In de week voordat de training plaatsvindt, krijg je een uitnodiging toegestuurd.
Wil je wel graag meedoen? Maar vind je het online volgen van een cursus wat spannend? Vermeld dan bij in je inschrijven dat je graag even wilt oefenen. Dan neemt Roxanna Booms van de VrijwilligersAcademie contact met je op.

Let op
Wij zetten een virtuele stoel voor je klaar. Er zijn een beperkte aantal plaatsen. En na aanmelding gaan wij er ook vanuit dat je daadwerkelijk aanwezig bent. Kan je onverhoopt toch niet komen? Dan ontvangen wij graag tijdig een afmelding zodat iemand anders jouw plekje kan innemen.

De cursus is een reeks van twee avonden. Dinsdag 13 en dinsdag 20 april. Bij aanmelding, meldt je je aan voor beide avonden.

Aanmelden

Vragen of meer informatie?

023-569 88 88
informatie@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp

KvK 41227384