VrijwilligersCentrale HAARLEMMERMEER

023 - 569 88 71
Waarmee kunnen wij u helpen?

Wil je meer informatie?

Marjo Frankhuizen
Marjo.frankhuizen@meerwaarde.nl
023-569 88 71

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze bijeenkomsten?

Stuur een email naar: 
vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl o.v.v. Kennis- en inspiratiebijeenkomst.

Kennis- en inspiratiebijeenkomsten

Twee keer per jaar organiseert de Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer een Kennis- en inspiratiebijeenkomst voor iedereen die met vrijwilligers werkt.

Tijdens deze bijeenkomsten komen onderwerpen aan bod als:

 • Kennis en ervaring delen aan de hand van een gekozen, actueel thema
 • Vraagstukken en uitdagingen die je tegenkomt in het werk met elkaar bespreken
 • Wat heb je nodig om een volgende stap in je werk met vrijwilligers te maken
 • Welke ontwikkelingen zijn er binnen onze gemeente en binnen de Vrijwilligerscentrale
 • Hoe kunnen we vrijwilligerswerk in Haarlemmermeer versterken en wat is daarvoor nodig
 • Hoe en waar kunnen we samenwerken met elkaar
 • Welke ondersteuning kan de Vrijwilligerscentrale bieden

Thema’s die de afgelopen jaren al aan bod zijn gekomen zijn:

 • Vrijwilligers met een rugzakje
 • Maatjesprojecten
 • Deskundigheid en scholing
 • De toekomst van het vrijwilligerswerk
 • Verbinding

De afgelopen jaren waren de bijeenkomsten steeds op een verschillende locaties in de Haarlemmermeer. We startten dan met een gezamenlijk gedeelte waarin kennis gedeeld wordt en gaan, na een kopje koffie of thee, uit elkaar in kleinere groepen voor meer verdieping. Na een gezamenlijke afsluiting eindigen we dan met een lunch of borrel waarin nog nagepraat en genetwerkt kon worden. 

Op 20 april 2023  is er weer een Kennis- en inspiratiebijeenkomst met als thema "Waardering". Waardering voor vrijwilligers, waardering voor collega's, waardering tussen organisaties en natuurlijk waardering voor jezelf.                                                                                    De bijeenkomst is van 13.00-17.00 uur inclusief een hapje en een drankje en zal plaats vinden in Het Trefpunt te Nieuw Vennep (Hoofdweg Oostzijde 1318, 2153 LS Nieuw-Vennep). 

De Complimentenmeisjes geven tijdens deze bijeenkomst een interactieve workshop over het geven van complimenten en het belang van echte waardering. Als geen ander zijn de complimentenmeisjes experts op het gebied van complimenten geven. Dit doen zij al sinds 2006.                                                                                                                                                                             "In de complimentenworkshop leer je de waarde van een goed compliment en brengen we een stukje theorie met de praktijk samen. Naar aanleiding van een voorbeeldcompliment en haar ingrediënten, een vleugje wetenschappelijk onderzoek en de filosofie achter de schoonheid en noodzaak van echte waardering ga je zelf aan de slag. Ook spitsen we toe op hoe je het complimentengedachtegoed kan implementeren in je dagelijkse werk. Hoe waardering en aandacht meewerkt aan een goede & productieve sfeer binnen het werken met vrijwilligers." 

Marieke van Oorschot van NaNea zal een workshop zelfwaardering geven. "Als trainer en coach ben ik er van overtuigd dat alles wat je in de wereld wilt zetten, begint bij jezelf. It's your light that lights the world! Het is heel fijn om waardering over te kunnen brengen aan vrijwilligers, maar hoe zit het met de waardering voor je zelf? Kun jij met jezelf verbinden en waardering naar jezelf uitspreken? In een lichaamsgerichte workshop gaan we dat onderzoeken".                        

In de andere workshop gaan we op een speelse manier in gesprek met elkaar over waardering, waardering binnen organisaties en waardering tussen organisaties, om zo  van elkaar te leren en elkaar te inspireren. 

We sluiten af met een hapje en een drankje, waar nog even nagepraat kan worden met oude bekenden en nieuwe contacten. Blijf ook zeker hangen voor de verrassing!

Hier kan je je alvast inschrijven voor de bijeenkomst.

Wanneer je in ons bestand staat, wordt je automatisch uitgenodigd voor deze bijeenkomsten.  Nog niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden over deze bijeenkomsten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of stuur een mail naar vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl

Vragen of meer informatie?

023-569 88 71
vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp