VrijwilligersCentrale HAARLEMMERMEER

023 - 569 88 71
Waarmee kunnen wij u helpen?

Wil je meer informatie?
Neem contact op met:

Roxanna Booms<br/>Roxanna.Booms@meerwaarde.nl
Roxanna Booms
vrijwilligersacademie@meerwaarde.nl
023-569 88 71

VrijwilligersAcademie

Dé opleidingsplek voor vrijwilligers en hun coördinatoren 

Als vrijwilliger zet jij je in voor een ander. Bij de VrijwilligersAcademie willen wij iets voor jou terug doen. Een stukje waardering voor jouw inzet. Hier kan je (veelal kosteloos) trainingen en workshops volgen. Hiermee kan jij jouw kennis en vaardigheden vergroten. Door deze ontwikkeling op persoonlijk en deskundig vlak kan jouw vrijwilligerswerk nog aantrekkelijker en uitdagender worden.  Je kan nog meer groeien in de belangrijke rol die jij nu al vervult. 

Momenteel bieden wij alleen online trainingen aan en E-learning. Wanneer er weer versoepeling plaatsvindt wat betreft de coronamaatregelen, zullen wij ook weer fysieke trainingen bieden.

Heb je zelf wensen voor trainingen of workshops? Neem contact op met vrijwilligersacademie@meerwaarde.nl
Schrijven van persberichten - Henny Beijer

Om de professionele journalistieke media te informeren stuur je ze een persbericht. Of het radiostation, de lokale krant of de televisiezender je input vervolgens ook oppikken en gebruiken, hangt van meerdere factoren af. Zo is nieuwswaardigheid heel belangrijk. Maar ook de kwaliteit van je informatie en de manier waarop je die informatie aanbiedt. Hoe doe je dat? Waar moet je aan denken? Welke spelregels en routines hanteren redacties?

Dinsdag 16 & 23 maart
19.00-21.30 uur
Online via Zoom

Meer info & Aanmelden

Haal meer uit Haarlemmermeervoorelkaar voor organisaties - Liesbeth de Wilde

Werk jij veel met Haarlemmermeervoorelkaar, of ben je net nieuw bij een organisatie en wil je gebruik gaan maken van dit mooie digitale platform? Kom naar de workshop en leer hoe je dit digitale platform (nog beter) in kan zetten om nieuwe vrijwilligers te werven.  Let op: Deze workshop is speciaal voor organisaties en vrijwilligerscoördinatoren. 

Donderdag 25 maart
16:00-17:00 uur
Online via Teams

Meer info & Aanmelden

Haal meer uit Haarlemmermeervoorelkaar voor vrijwilligers - Liesbeth de Wilde

Heb jij al (enige) ervaring met Haarlemmermeervoorelkaar, maar wil je nog veel meer weten? Of wil je juist ontdekken wat dit digitale platform allemaal voor je kan betekenen? Let op: Deze workshop is speciaal voor vrijwilligers, hulpvragers en andere geïnteresseerden.

Dinsdag 30 maart
19:00-20:00 uur
Online via Zoom

Meer info & Aanmelden

Timemanagement - Tiffany Gritzalis

Merk je dat je vaak te weinig tijd hebt in een week? Besteed je wel eens tijd aan het maken van een planning, waar vervolgens niks van terecht komt? Leren hoe je je tijd het best kan managen, is een skill waar je de rest van je leven wat aan hebt. De term ‘timemanagement’ kan veel dingen betekenen. Wij hebben het hier over bewuster de juiste acties op het juiste moment te doen. De 3 thema’s in de training zijn:

  • Slimmer indelen van je dag
  • Realistischer plannen
  • Slimmer prioriteiten stellen

Donderdag 1 april
19:00-21:00 uur
Online via Zoom

Meer info & Aanmelden

Geweldloze Communicatie - Eva Maria Schneijderberg

Geweldloze Communicatie wordt ook wel ‘Verbindende Communicatie’ genoemd, als verwijzing naar de intentie: het gaat om een verbinding waarbij ieders behoefte erkend wordt. Het moedigt ons aan onze aandacht te richten op wat wij en de ander waarnemen, hoe we ons voelen, wat onze onderliggende behoeften zijn en wat ieder van ons graag zou willen. Verbonden met wat ons hier en nu bezighoudt ontstaat er helderheid en ruimte voor mededogen en compassie. Waarmee een oplossing binnen handbereik ligt die zowel je eigen behoeften vervult als die van de ander…

Dinsdag 13 & 20 april
19:00-21:00 uur
Online via Zoom

Meer info & Aanmelden

(Gratis) VOG & Veiligheid - Magda van der Wees

Vrijwilligersorganisaties kunnen voor vrijwilligers gratis een VOG aanvragen. Voorwaarde is dat de organisatie werkt met mensen in een kwetsbare situatie, zoals kinderen, ouderen, mensen met een beperking of mensen die van je informatie afhankelijk zijn, zoals bij taalles of administratiehulp. Hoe werkt de aanvraagprocedure & welke maatregelen kun je nog meer nemen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, zoals een gedrags/social-media code voor vrijwilligers, aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon, aannamebeleid bij nieuwe vrijwilligers.

Donderdag 15 april
19.30-21.00 uur
Online via Teams

Meer info & Aanmelden

Omgaan met Ongewenst Gedrag - Bart van Mulkom

Ken je dat ook, dat er soms dingen gebeuren of dat er dingen gezegd worden die jij niet wilt? Veel mensen vinden het lastig om met ongewenst gedrag om te gaan, of om grenzen aan te geven. Dat is best te begrijpen, maar door ongewenst gedrag op tijd te signaleren en te benoemen kan veel ellende voorkomen worden! Wij trainen dagelijks particulieren en professionals met praktische tips, veel ervaring en passie om ongewenst gedrag te voorkomen of te hanteren.

Dinsdag 18 & 25 mei 
19:00-21:00 uur
Online via Zoom

Meer info & Aanmelden

Fondsaanvraag - Senna Bouteba

Als stichting of vereniging zoek je financiële middelen voor je project zoals donaties van fondsen of subsidies. Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je o.a. een goed plan te schrijven en een fondsaanvraag in te dienen. Maar hoe doe je dat op een goede manier? En wat komt er allemaal bij kijken? Met een goede voorbereiding en een pakkend geschreven plan vergroot je je kansen op een toezegging. In deze workshop krijg je een inkijkje in de cruciale stappen die nodig zijn om een succesvolle fondsaanvraag te doen. Deze stappen zijn voortgekomen uit jarenlange ervaring als adviseur van fondsen als uit ervaring als aanvrager.

Donderdag 27 mei
19:00-21:00 uur
Online via Zoom

Meer info & AanmeldenDe kracht van Kwetsbaarheid - Nikki Bogman

Jezelf kwetsbaar opstellen.. Iets waar de meeste mensen van terug deinzen. Want het kan best spannend zijn om over je gevoelens, gedachten en verlangens te delen. Maar kwetsbaarheid is absoluut geen teken van zwakte. Integendeel, het is een pad naar moed, authenticiteit, betrokkenheid en betekenisvolle verbindingen! Niet alleen op (vrijwilligers)werkgebied, maar ook binnen onze vriendschappen en relaties.

Woensdag 16, 23 en 30 juni
19:00-21:00 uur
Online via Zoom

Meer info & Aanmelden 

 

 

Vragen of meer informatie?

023-569 88 71
vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp