VrijwilligersCentrale HAARLEMMERMEER

023 - 569 88 71
Waarmee kunnen wij u helpen?

Met wie kan ik contact opnemen?

Josefine Scheepmaker is onze projectleider. Neem gerust contact met haar op als je meer wilt weten over het project Vrijwillige Coach, als je je wilt aanmelden als Coach of als deelnemer van het project.

Contactgegevens

Josefine Scheepmaker
06-38 96 46 60
josefine.scheepmaker@meerwaarde.nl

Ook coach worden?

https://www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/hulpvragen/282665 

Vrijwillige Coach

Voor kwetsbare inwoners die willen meedoen in de maatschappij, biedt de VrijwilligersCentrale Haarlemmermeer en Haarlemmermeervoorelkaar meer ondersteuning middels een vrijwillige coach.

Het inloopspreekuur van Haarlemmermeervoorelkaar staat natuurlijk, tijdens werkdagen, met de bemiddelingsconsulenten voor iedereen klaar die op zoek is naar vrijwilligerswerk of juist wat ondersteuning nodig heeft bij het plaatsen van een (hulp)vraag. Maar soms zien we dat bemiddeling naar vrijwilligerswerk meer tijd en aandacht vereist.

Wie zijn de coaches

Het zijn nieuwsgierige mensen die het leuk vinden om samen de vrijwilligerswereld van Haarlemmermeer te verkennen. Mensen met geduld en belangstelling voor hun medemens. Deels mensen met een coachingsopleiding, maar ook werk- en levenservaring kan een optimale achtergrond zijn. Maak kennis met de coaches. 

Wat doet een coach

Als coach bouw je met aandacht en geduld aan een vertrouwensband. Samen ga je achterhalen wat een leuke, zinvolle en haalbare vrijwilligers klus is voor de deelnemer. Je helpt de deelnemer om blij te zijn met kleine stappen.
In een periode van enkele weken tot maximaal een half jaar bied je ondersteuning in het zetten van de eerste stappen en in de periode waarin de deelnemer daadwerkelijk als vrijwilliger aan de slag gaat.

Wie zijn de deelnemers

Deelnemers zijn mensen die gemotiveerd zijn om iets bij te dragen aan de maatschappij, maar waarvoor betaald werk (nog) niet haalbaar is. Mensen die op zoek zijn naar een zinvolle invulling van hun dag, maar die de stap naar vrijwilligerswerk niet zo makkelijk vinden.

De meeste deelnemers worden voorgedragen door de gemeente of door sociaal werkers van Meerwaarde Welzijn in Haarlemmermeer. Belangrijkste voorwaarde voor deelname is een jouw motivatie om aan dit project mee te doen.

Wat ga je doen als deelnemer

Na een kennismaking ga je, minimaal drie weken tot maximaal een half jaar, met elkaar in gesprek, ongeveer één keer per week. Met aandacht en geduld gaan jullie samen op zoek naar een passende invulling. Wellicht doen jullie een talenten test, of gaan jullie op bezoek bij vrijwilligers organisaties om de sfeer op te snuiven. Nadat een keuze voor vrijwilligerswerk is gemaakt, staat ook de eerste periode de coach nog naast je. Uiteindelijk neem jezelf weer de regie in eigen hand.

Vragen of meer informatie?

023-569 88 71
vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp