VrijwilligersCentrale HAARLEMMERMEER

023 - 569 88 71
Waarmee kunnen wij u helpen?

Wil je meer weten?

Neem contact op met:

Roxanna Booms<br/>Roxanna.Booms@meerwaarde.nl

Roxanna Booms
Roxanna.Booms@meerwaarde.nl
023-569 88 71

 

VrijwilligersAcademie 

Dé opleidingsplek voor vrijwilligers en hun coördinatoren 

Werk jij als vrijwilligerscoördinator of samen met vrijwilligers, dan kan je bij de VrijwilligersAcademie (veelal kosteloos) trainingen en workshops volgen. Door jouw kennis en deskundigheid te vergroten kan je nog beter jouw vrijwilligers tot dienst zijn. Door samen met andere vrijwilligerscoördinatoren vanuit andere maatschappelijke organisaties uit de Haarlemmermeer kennis uit te wisselen, van elkaar te leren en nieuwe inzichten opdoen kunnen we stappen maken. 

Momenteel bieden wij, naast de E-learning modules, zowel online als fysieke trainingen aan. Hieronder stellen de workshopgevers zich alvast aan je voor. 

Heeft jouw organisatie een inspirerende training die je ook ter beschikking wilt stellen voor andere vrijwilligers in Haarlemmermeer? Dan kan je deze zelf toevoegen aan de Academie. 

Gastvrijheid

Hoe geef je iemand nu een 'warm welkom'? Wat zijn de elementen die je in kan zetten een een bezoeker of een cliënt op zijn gemak te stellen? Onderdelen als lichaamshouding, omgaan met klachten en hoe ben je nu gastvrij met al die coronamaatregelen? We geven je tips hoe je als vrijwilliger nog meer plezier uit je werkzaamheden kunt halen.
Verplaatst naar najaar - datum wordt nog bekend gemaakt. Je kan je wel alvast aanmelden. Dan wordt je op de hoogte gehouden. 
19:30-22:00 uur
Locatie: Wijkcentrum Het Contact Nieuw-Vennep
Doelgroep: Vrijwilligers uit Haarlemmermeer
Trainer: Renate van Braam - Stichting KEES 

AanmeldenOptimale Samenwerking in moeilijke situaties

Ken je dat ook, dat je zo graag wilt dat situaties harmonieus en optimaal verlopen, maar soms dingen gebeuren of dat er dingen gezegd worden die jij niet prettig vindt? Veel mensen vinden het moeilijk om met lastige situaties om te gaan, of om grenzen aan te geven. Dat is best te begrijpen, maar door dit op tijd te signaleren en te benoemen kan veel ellende voorkomen worden! De gesprekstechnieken die in deze twee avonden naar voren komen, helpen je om zelfverzekerd in je schoenen te staan.

Twee avonden online: Dinsdag 21 en 28 september
19:00-21:00 uur
Locatie: Online via Zoom
Doelgroep: Vrijwilligers uit Haarlemmermeer
Trainer: Robin Dalen - Preventing

AanmeldenReanimatie

Iedere week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskansen voor het slachtoffer stijgen aanzienlijk wanneer er binnen 6 minuten gestart wordt met de reanimatie en er zo snel mogelijk een AED wordt ingezet.

Dinsdag 12 oktober 
19:00-22:00 uur
Locatie: volgt
Doelgroep: Vrijwilligers uit Haarlemmermeer
Trainer: Remco Smit MeerEHBO

Aanmelden

 
 

Vragen of meer informatie?

023-569 88 71
vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp