VrijwilligersCentrale HAARLEMMERMEER

023 - 569 88 71
Waarmee kunnen wij u helpen?

VrijwilligersAcademie: (Gratis) VOG en Veiligheid

Gratis VOG en Veiligheid -Magda van der Wees 

Dinsdag 24 november
11:00-12:15 uur

LET OP: deze training wordt verplaatst naar een ander moment in het voorjaar. Wil jij alvast op de hoogte gehouden worden? Meld je dan alvast aan.

Vrijwilligersorganisaties kunnen voor vrijwilligers gratis een VOG aanvragen. Voorwaarde is dat de organisatie werkt met mensen in een kwetsbare situatie, zoals kinderen, ouderen, mensen met een beperking of mensen die van je informatie afhankelijk zijn, zoals bij taalles of administratiehulp. Hoe werkt de aanvraagprocedure & welke maatregelen kun je nog meer nemen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, zoals een gedrags/social-media code voor vrijwilligers, aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon, aannamebeleid bij nieuwe vrijwilligers.

Magda van der Wees, expert sociale veiligheid van NOV (Nederlandse Organisatie voor Vrijwilligerswerk), geeft een webinar over dit onderwerp, dat juist óók van belang is in de 1,5 meter samenleving met veel tijdelijk vrijwilligerswerk.

We organiseren deze bijeenkomst op 24 november om 11.00.

Deelnemen is eenvoudig. Meld je aan via onderstaande groene deelnameknop en we sturen je een link waarmee je deel kunt nemen aan deze bijeenkomst via Microsoft Teams.

Aanmelden

Vragen of meer informatie?

023-569 88 71
vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp